Η Έκφραση σε νέα Διάσταση......

Απόψεις, Σκέψεις, Συναισθήματα....χωρίς φόβο, με πάθος για την ελευθερία έκφρασης του λόγου, αλλά πάντα με σεβασμό, ευπρέπεια και απόλυτη ειλικρίνεια...

Wednesday 29 September 2010

ΤΟ SAVOIR FAIRE ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ

Μπορεί να ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα και να μην είμαστε οπισθοδρομικοί, μπορεί η πρόοδος της τεχνολογίας και των επιστημών γενικότερα να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται με εντυπωσιακό ρυθμό, μπορεί η κοινωνία να αλλάζει και να μεταβάλλεται σε κάτι πιο πρωτοποριακό, περισσότερο ταιριασμένο με αυτά τα αλματώδη βήματα, ωστόσο κάποια πράγματα μένουν όπως ήταν χωρίς να επιδέχονται καμία αλλαγή. Ένα από αυτά είναι οι παραδόσεις μας. Και μία από τις παραδόσεις αυτές, είναι ο Ορθόδοξος γάμος στην εκκλησία με παπά και με κουμπάρο.
Βέβαια, το θέαμα που παρατηρείται από πολλές νύφες, αλλά και από τις καλεσμένες στον γάμο, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δει κανείς. Καυτά μίνι, γόβες στιλέτο, προκλητικά ντεκολτέ και μακιγιάζ που θα μπορούσε να είναι και θεατρικό! Φυσικά ούτε λόγος περί αισθητικής, γιατί πολύ απλά αυτή απουσιάζει τελείως από τις συγκεκριμένες εμφανίσεις…

Τα δε νυφικά που φορούν στη πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, είναι εξόχως προκλητικά και όλα, μα όλα, έχουν σήμα κατατεθέν τους το πολύ προκλητικό μπούστο! Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, το γυναικείο στήθος είναι τόσο στριμωγμένο και πεταγμένο προς τα έξω, που κινδυνεύει με ολική αποκάλυψη…
Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι γάμοι επιλέγονται να γίνουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου οι υποψήφιες νύφες μπορούν να φορέσουν αυτού του είδους τα νυφικά.

Το τι κάνει μια γυναίκα στην προσωπική της ζωή, είναι καθαρά δική της υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο. Όταν όμως προσέρχεται σε έναν ιερό χώρο, όπως είναι η εκκλησία, οφείλει και πρέπει να τον σέβεται. Και βέβαια, με το να περιφέρεται με μια τόσο προκλητική εμφάνιση, δεν είναι απόδειξη σεβασμού. Δεν το λέμε ούτε από σεμνοτυφία, ούτε από έλλειψη μοντερνισμού. Το επισημαίνουμε μόνο για λόγους ευπρέπειας και καλής διαγωγής που θα έπρεπε κανονικά να έχει μια κοπέλα και που αυτά τα μαθαίνει κανείς από το σπίτι του, την οικογένειά του και το περιβάλλον που μεγαλώνει κι αναπτύσσεται. Από την παιδεία και την καλλιέργεια που διαθέτει και από τις παρέες που συναναστρέφεται, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να μεταβάλλουν την προσωπικότητα ενός ατόμου, ιδίως εάν αυτό το άτομο έχει αδύναμο και εύπλαστο χαρακτήρα.
Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι νέες κοπέλες, ότι ο χώρος της εκκλησίας δεν είναι «κλάμπινγκ», δεν είναι πίστα μπουζουκιών και δεν είναι το μπαράκι που έχουν για στέκι. Είναι ένας ιερός χώρος που πρέπει να σέβονται και να τιμούν, όταν προσέρχονται σ’ αυτόν. Πραγματικά δεν θα πάθουν κάτι αν εμφανιστούν ντυμένες κόσμια και με ευπρέπεια, ούτε θα είναι λιγότερο επιθυμητές στον γαμπρό, αν δεν ντυθούν προκλητικά για μια φορά στη ζωή τους.

Η έννοια του σεβασμού είναι κάτι που το μαθαίνει κανείς από τη στιγμή της γέννησής του και ξεκινά με το να σεβόμαστε πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τον εαυτό μας και μετά όλους τους άλλους.
Η δε έννοια της αισθητικής, μάλλον είναι μια άγνωστη λέξη σε πολλές περιπτώσεις. Και τι δεν βλέπει κανείς σε μια γαμήλια συνάντηση. Πρωταγωνιστές είναι οι πούλιες, τα λαμέ, τα σατέν και οτιδήποτε γυαλίζει πολύ… Τα κατακόκκινα κραγιόν δίνουν και παίρνουν και μάλιστα, με το θλιβερό φαινόμενο του «κόκκινου» σημαδιού πάνω στις εικόνες!
Κατά συνέπεια, ας μη «φοβούνται» οι υποψήφιες νυφούλες να ντυθούν σεμνά και κόσμια. Θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα για τις ίδιες, από αυτή που ίσως τις έχουν συνηθίσει στη καθημερινή τους ζωή

No comments:

Post a Comment