Η Έκφραση σε νέα Διάσταση......

Απόψεις, Σκέψεις, Συναισθήματα....χωρίς φόβο, με πάθος για την ελευθερία έκφρασης του λόγου, αλλά πάντα με σεβασμό, ευπρέπεια και απόλυτη ειλικρίνεια...

Wednesday 6 October 2010

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Στο φόρτε τους οι απανταχού τηλεοπτικές εκπομπές με τους πολιτικούς σαν καλεσμένους, εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που έχουν προκύψει, αλλά και των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Το κλίμα θερμαίνεται, οι τόνοι ανεβαίνουν και η συζήτηση ανάβει κυριολεκτικά.
Όταν βλέπεις τους πολιτικούς να τσακώνονται ή να υπερασπίζονται τις θέσεις τους με πάθος, να ξέρεις ότι κάτι ετοιμάζεται… Όταν αρχίζουν να κάνουν «ηγετικές» εμφανίσεις και να δίνουν απανωτές συνεντεύξεις, τότε κάπου οδηγούμαστε…
Άρχισαν τα όργανα… ή μήπως απλώς βγάζουν τα «όπλα» τους από τη ναφθαλίνη;
Και κατά πόσο ο κόσμος αρέσκεται στην παρακολούθηση αυτού του είδους των εκπομπών; Κάποτε οι πολίτες κάθονταν και παρακολουθούσαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτές τις εκπομπές, διαθέτοντας το χρόνο τους με ευχαρίστηση για να ακούσουν τι θα πουν τα πολιτικά πρόσωπα που λάμβαναν μέρος. Σήμερα, που υπάρχει έκδηλη η αγανάκτηση, όχι μόνο δεν τους απασχολεί, αλλά αντιθέτως μόλις τους δουν αλλάζουν αμέσως κανάλι. Η αποστροφή και η αδιαφορία των πολιτών για τις εμφανίσεις των πολιτικών, είναι πλέον εμφανείς σε κάθε μέσο ενημέρωσης.

Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης που ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να βγει έξω μια βόλτα, κλείνοντας την τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά, θα προτιμήσουν να παρακολουθήσουν κάτι άλλο από το να καθήσουν να δουν μια πολιτική εκπομπή, που δεν θα τους προσφέρει καμία απολύτως ψυχαγωγία, παρά μόνο την πρόκληση της οργής τους.
Συνεπώς, οι καιροί έχουν αλλάξει, τα δεδομένα το ίδιο και οι πολιτικοί έχασαν πια το ενδιαφέρον που προκαλούσαν κάποτε… μήπως θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός προβληματισμός πάνω σ’ αυτό; (λέμε τώρα)

No comments:

Post a Comment